Menestynyt nuori salolainen: Iina Lietzen

5.3.2018

Lietzen on Kiskosta kotoisin oleva sosiologi, joka työskentelee Euroopan parlamentissa virkamiestehtävissä suomenkielisenä tiedottajana. Lietzen valmistui valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2012 ja lukuvuoden 2013–2014 Lietzén opiskeli maineikkaassa College of Europessa Bryggessä EU International Relations – maisteriohjelmassa.

Lietzenin virkamiesura EU:ssa on vaatinut vaikean vuoden mittaisen urakilpailun läpäisyn päästen läpi kymmenien tuhansien hakijoiden joukosta – ainoana suomalaisena.

Lietzenin vastuulla on parlamentin suomenkielinen tiedotus sekä oikeudellisten asioiden valiokunnan tiedottaminen, pääasiassa englanniksi. Lisäksi häntä työllistävät parlamentin täysistunnot ja valiokuntakokoukset, joista hän jakaa tietoa mm. Brysselin EU-kirjeenvaihtajille.

Lietzen katsoo, että hänen onnistumisensa taustalla on määrätietoinen työskentely ja tukea tarjoavat sosiaaliset verkostot. Lietzen kertoisi enemmän kuin mielellään urapolustaan, EU:n merkityksestä kansalaisille ja erityisesti EU:n uramahdollisuuksista nuorille työnhakijoille.

Lue lisää Lietzenistä Salon Seudun Sanomien artikkelista http://www.sss.fi/2018/03/kiskolaislahtoinen-iina-lietzen-tiedottaa-eu-asioista-brysselissa/