Menestynyt nuori salolainen: Miikka J. Lehtonen

5.3.2018

Perttelissä syntynyt ja Hermannin lukion käynyt Lehtonen on valmistunut Turun ylipistosta valtiotieteiden kandidaatiksi vuonna 2006 ja Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden kandidaatiksi vuonna 2007. Vuonna 2014 Lehtonen väitteli Aaltoyliopiston kauppakorkeakoulusta tiedon visualisoinnista. Tutkimuksessaan Lehtonen yhdisti kauppatieteitä ja muotoilun tutkimusta ja kyseisellä monialaisella polulla Lehtonen on edelleenkin.

Nykyään Lehtonen toimii Aalto-yliopistossa vierailevana apulaisprofessorina vietettyään väitöksensä jälkeen 2,5 vuotta Japanissa. Tokion ylipistossa Lehtonen työskenteli apulaisprofessorina. Työkokemusta on kertynyt myös Århusin kauppakorkeakoulusta ja lisäksi Lehtonen on asunut tai työskennellyt lyhyitä aikoja New Yorkissa, Moskovassa ja Intiassa. Lehtonen palasi Suomeen kesällä 2017.

Lehtonen kertoo nauttivansa työstään kovasti, sillä hän saa joka päivä innostaa nuoria opiskelijoita ja tuoda kansainvälisiä kokemuksiaan mukaan opetukseen. Japanissa Lehtonen opetti lukion opiskelijoita ja on jo pitkään miettinyt, miten voisi antaa Salolle takaisin.

Lue lisää Lehtosesta Salon Seudun Sanomien artikkelista http://www.sss.fi/2018/03/salolaistaustainen-muotoilun-tutkija-hyodyntaa-bisneskaytantoja-ja-pelialaa/